Fysiotherapie aan huis

Na een operatie van een nieuwe knie of heup komen we in de eerste fase aan huis. Zo kun jij in alle rust beginnen aan de eerste fase van het revalidatieproces. We houden de wond goed in de gaten en trekken aan de bel wanneer dit nodig zou zijn.

Fysio
aan
huis

Fysiotherapie aan huis

In sommige gevallen is het niet of minder goed mogelijk om naar onze praktijk te komen. Bijvoorbeeld na de operatie van een nieuwe knie of heup. In dat geval beiden wij ook fysiotherapie aan huis. Dit is hoe het werkt:

01. controle op de wondgenezing

Na de operatie duurt het gemiddeld gezien 6 weken voordat de wond volledig dicht is. Er kan in de eerste week nog wondvocht uit de wond komen. Dit is normaal. Plak zo nodig een nieuwe pleister op de wond als je merkt dat de randen van de pleister te veel wondvocht moeten opnemen. De hechtingen die gebruikt worden lossen in de meeste gevallen vanzelf op. Laat het ons weten als het gebied rondom de wond rood wordt of gaat zwellen. Symptomen als koorts en een onverklaarbare toename in pijn moeten worden gemeld.

02. Het starten met passief mobiliseren door middel van CPM

In de eerste fase na de operatie komen we aan huis met een CPM ofwel artromot. Met dit apparaat zorgen we voor een passieve beweging in de knie of heup. In de eerste 2 weken is het vooral belangrijk om het geopereerde gebied te laten rusten. De focus ligt met name op herstellen en het vergroten van de bewegelijk. 

03. Het laten afnemen van zwelling en pijn door met behulp van onze cool brace voor heup of knie

Koelen kan helpen om de zwelling en de pijn van het geopereerde gebied te verminderen. Onze brace koelt het wondgebied en zorgt ook voor compressie om de zwelling sneller te laten afnemen. 

04. Een zo normaal mogelijk looppatroon

Een goede controle over de spieren samen een normaal gangpatroon zijn essentieel voor de verdere revalidatie.  Hier wordt in de thuis situatie veel aandacht aan besteed. Met behulp van krukken wordt je ontlast en kun je de focus op het juist laten herstellen van het looppatroon.

05. Wij zorgen voor een hometrainer in huis voor optimale beweeglijkheid van het gewricht

Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet om meer te mogen gaan belasten zorgen wij voor een hometrainer in huis. Op deze manier kun je optimaal verder werken aan je herstel! 

06. Het afbouwen van gebruik krukken binnen- en buitenshuis

Over het algemeen wordt het gebruik van krukken volledig afgebouwd in een tijdsbestek van 6 weken. Uitzonderingen daargelaten. Nu je zonder krukken weer kan bewegen is het tijd om de volgende stap te maken in je revalidatie.

07. Verder revalideren op onze focus praktijk die volledig is ingericht op revalidatie na operatie

Onze praktijk is volledig ingericht op revalidatie na operatie. Wij zorgen voor een unieke en service gericht omgeving om uiteindelijk je doelstellingen te kunnen behalen! 

alle kennis in huis

Een onderbouwde kennis van wondverzorging is vaak erg nuttig na een operatie van nieuwe knie of nieuwe heup. De eerste fase na operatie staan in het teken van herstel. Het geopereerde gebied heeft tijd nodig om tot rust te komen. Vanuit daar starten we met de juiste en mobiliserende oefeningen om de beweeglijkheid weer terug te krijgen in het gewricht.

hulpmiddelen

We maken hier gebruik van moderne hulpmiddelen zoals de artromot en zorgen voor een hometrainer(fiets) bij jou in huis. Vanuit hier maken we een start met het geleidelijk weer opbouwen van de kracht en conditie van de spieren rondom de heup of knie. 

Verdere revalidatie kan worden voortgezet op locatie of in onze focus praktijk voor Fysiotherapie na operatie!