TRAINEN MET LUCHTDRUK

De fitnessapparaten van Keiser zijn anders dan standaard krachtapparatuur. Misschien ben je wel gewend aan de apparaten met stapels gewichtjes die je kunt instellen met een pin. Keiser in tegenstelling werkt op pneumatische druk (luchtdruk). 

Een voordeel van het trainen met de apparatuur van keiser is dat de weerstand gedurende je hele bewegingstraject gelijk blijft. Dit is bij de traditionele fitnessapparatuur niet het geval. Hierbij zien we namelijk dat de kracht verandert in iedere hoek van de beweging. Iets wat niet altijd wenselijk is. Bij de traditionele apparatuur wordt vaak veel kracht geleverd aan de start van de beweging en aan het eind, maar zie je een ‘dip’ in het middentraject onder invloed van zwaartekracht en momentum. Meer snelheid heeft hierbij een negatieve invloed op de hoeveelheid belasting in je bewegingstraject. Bij de apparatuur van keiser hebben we dit dus niet. Hier blijft ook op hoge snelheden de weerstand constant. 

Een voordeel dat de constante weerstand met zich meebrengt is dat we daardoor geen piekbelasting op gewrichten, spieren en pezen krijgen en we dus altijd verantwoord kunnen trainen, zowel met mensen die minder belastbaar zijn door bijvoorbeeld een operatie of artrose klachten

Een ander voordeel ten opzichte van de traditionele apparatuur is dat we met zeer kleine stapjes de weerstand kunnen verhogen. Waar dit bij traditionele apparatuur vaak in stappen van bijvoorbeeld 2,5/5kg gaat, kan dat op de apparatuur van keiser met stappen van 100 gram. Dit geeft ons de mogelijkheid erg goed gedoseerd te trainen.

Naast de patiëntengroep die wat minder goed belastbaar is, is apparatuur van keiser ook uitermate geschikt om in te zetten in latere fases van revalidatie. We kunnen namelijk ook trainen met hele hoge weerstanden, en bij bepaalde apparaten zelfs extra gewicht schijven toevoegen. Met behulp van trainingsapparatuur van keiser hebben we de mogelijkheid om alle aspecten van training aan te stippen. 

We kunnen werken aan maximale kracht, maar ook aan snelheid en natuurlijk alles ertussenin. Zo kunnen wij van iedere revalidatie een sportspecifieke training maken om je prestaties zoveel mogelijk te optimaliseren. 

De apparatuur van keiser zorgt ervoor dat wij iedere patiënt optimaal kunnen laten revalideren. Wil jij kennis maken met de nieuwe apparatuur van Keiser? Dat kan!. Overleg met jouw fysiotherapeut wanneer er een plekje vrij is op onze locatie in Tilburg West. 

Revalideer je op dit moment nog niet in onze praktijk, maar heb je wel klachten waar je eens naar wil laten kijken? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier of bel ons direct om een afspraak in te plannen.

Ruben Luijkx

Ruben Luijkx

Founder Vief leven

Als oprichter van Vief leven met artrose en ondernemer in de zorg ben ik vastberaden om een positieve impact te hebben op de maatschappij met het bieden van mensgerichte zorg. Met Vief leven met artrose streven we naar laagdrempelige fysiotherapie met een hoge kwaliteit en toegankelijk voor iedereen.

Ik geloof sterk in het begrijpen van de unieke doelen en behoeften van mensen met artrose gerelateerde klachten. Vief leven is een vetrouwde omgeving waarin deze doelstellingen behaald kunnen worden.

Vief Leven

Met Vief Leven willen we mensen met artrose voorzien van kracht en kennis om zo weer grip te krijgen op hun eigen gezondheid en vrijheid in het leven.

Blijf op de hoogte