info
kosten

wat vergoed de zorgverzekeraar?

Vief Leven is een focus praktijk Fysiotherapie gericht op het behandelen en revalideren van artrose gerelateerde klachten aan de heup of knie. Sinds 2006 is Fysiotherapie in Nederland direct toegankelijk. Dit betekent dat je geen verwijzing nodig hebt voor Fysiotherapie. Echter worden behandelingen zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist uitsluitend vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Kijk zelf hoeveel behandelingen je vergoed krijgt per kalenderjaar. Kosten vanuit de aanvullende verzekering zijn niet onderhevig aan het eigen risico. 

12 behandelingen uit de basisverzekering voor knie of heup artrose

Vief Leven is een focus praktijk Fysiotherapie gericht op het behandelen en revalideren van artrose gerelateerde klachten aan de heup of knie. Sinds 1 Januari 2018 wordt er eenmalig een traject van 12 behandelingen Fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Je komt alleen in aanmerken wanneer je een verwijzing hebt ontvangen vanuit de huisarts of medisch specialist. Deze vergoeding is uitsluitend voor artrose aan de heup of knie. Hou rekening dat kosten uit de basisverzekering eerst van het eigen risico af gaan. 

 

Chronische machtiging na operatie van een nieuwe knie of heup.

De revalidatie na operatie nieuwe knie of nieuwe heup wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. Deze machtiging voor Fysiotherapie heeft een duur van 12 maanden. Hiervoor is een verwijzing vanuit medisch specialist noodzakelijk. De eerste 20 behandelingen Fysiotherapie kunnen indien toereikend vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Is deze niet toereikend dan zijn de overige behandelingen voor eigen rekening. Hou er rekening mee dat kosten vanuit de basisverzekering ten koste gaan van het eigen risico. 

Fysiotherapie aan huis wordt ook vergoed na operatie door de zorgverzekeraar

Ben je niet in staat om naar onze locatie te komen na operatie nieuwe knie of heup dan komen wij bij je langs aan huis. Deze vorm van Fysiotherapie worden op dezelfde manier vergoedt als hierboven beschreven staat. 

Vief Leven heeft een contract met de volgende zorgverzekeringen:

CZ zorgverzekeringen N.V. Centrale zorgverzekering NZV N.V. ORHA direct geregeld OWM CZ groep U.A. Nationale Nederlanden Menzis zorgverzekering N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. DSW zorgverzekering U.A. VGZ zorgverzekering N.V. (IZZ) IZA zorgverzekering N.V.

N.V. zorgverzekering UMC
N.V. Univé zorg
ARS Ziektekostenverzekeringen N.V.
Ditzo Zorgverzekering
ONVZ Ziektekostenverzekeraar
Caresq Aevitae EUcare
Zilverenkruis Zorgverzekering N.V.
Interpolis Zorgverzekering N.V.
De Friesland Zorgverzekering N.V.
Achmea Zorgverzekering N.V.