6 weken pre-operatief trainingstraject

pe-operatief trainen
Gratis 6 weken pre-operatief trainingstraject*

(*mits je kiest voor volledige revalidatie bij Vief Leven)

Heb jij binnenkort een operatie voor een knie- of heupprothese gepland staan? Dan is pre-operatief trainen van belang. We weten namelijk dat als je fitter de operatie in gaat, je ook beter de operatie uit zult komen. We willen pre-operatief dus streven naar een goede beweeglijkheid en kracht van het te opereren gebied, maar ook de lichaamsdelen eromheen. 

Wij willen graag de beste resultaten voor jou. Daarom bieden wij gratis een pre-operatief trainingstraject van 6 weken aan. Dit houdt in dat je 6 weken voor je operatie, twee keer per week bij ons komt trainen. Je krijgt voor deze periode van 6 weken een gepersonaliseerd schema. Zo kun jij aan de hand van het schema zelfstandig trainen in onze trainingsruimte die speciaal is ingericht op pre- en post-operatief trainen.

Hoe werkt het traject?

Als je gebruik wilt maken van het pre-operatieve trainingstraject wordt er een factuur opgemaakt voor 12 behandelingen (2x per week, 6 weken lang). Deze factuur vervalt als jij je volledige post-operatieve traject bij Vief Leven doorloopt. 

Voordat je een start maakt aan het pre-operatieve traject vindt er altijd eerst een intake plaats. Tijdens deze intake bespreken wij de operatie die je zult ondergaan en zullen wij je wegwijs maken in onze trainingsruimte en de app.

De pre-operatieve intake valt niet onder het trainingstraject en dient dus los betaald te worden (bij een aanvullend pakket wordt deze gedeclareerd bij de zorgverzekering).

Heb je geen aanvullend pakket?

Sinds 1 Januari 2018 wordt er eenmalig een traject van 12 behandelingen fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Je komt alleen in aanmerking wanneer je een verwijzing hebt ontvangen vanuit de huisarts of medisch specialist. Deze vergoeding is uitsluitend voor artrose aan de heup of knie. Hou rekening mee dat kosten uit de basisverzekering eerst van het eigen risico af gaan. Mocht je dus graag pre-operatief willen trainen dan is er de optie om de behandelingen te verrekenen met de behandelingen uit de basisverzekering.

Vief Leven heeft een contract met de volgende zorgverzekeringen:

CZ zorgverzekeringen N.V.
Centrale zorgverzekering NZV N.V.
ORHA direct geregeld
OWM CZ groep U.A.
Nationale Nederlanden
Menzis zorgverzekering N.V.
Menzis N.V.
Anderzorg N.V.
DSW zorgverzekering U.A.
VGZ zorgverzekering N.V. (IZZ)
IZA zorgverzekering N.V.

N.V. zorgverzekering UMC
N.V. Univé zorg
ARS Ziektekostenverzekeringen N.V.
Ditzo Zorgverzekering
ONVZ Ziektekostenverzekeraar
Caresq Aevitae EUcare
Zilverenkruis Zorgverzekering N.V.
Interpolis Zorgverzekering N.V.
De Friesland Zorgverzekering N.V.
Achmea Zorgverzekering N.V.